#LaatLeeLeven

Gepubliceerd door Martine op

#laatleeleven voor en tegenstanders.

Al zijn er veel heel veel voorstanders van #laatleeleven zie de petitie 80.000 en daar hebben alleen mensen die internet of pc hebben op kunnen reageren, de #laatleeleven pagina die in een week tijd meer dan 2100 leden telde…
Zijn er ook tegenstanders.
Maar dat zijn mensen die ofwel niet van katten houden, de hele historie niet kennen en of zich zo wentelen in regeltjes en wetten alsof ze zelf zo heilig zijn….

Hier even het verhaal zoals het is.
Een jonge studente is in Peru voor verschillende maanden haar studies en stages te doorlopen, ze woont op een appartementje met een vriendin.
Na enkele weken het katten café bezocht te hebben komt ze lee tegen, en word ingepakt door zijn lieve attitude….katten kunnen je rond hun pootjes draaien zonder dat je het zelf beseft.

Lee word geadopteerd als huisgenootje in het leven van Selena Ali, hij word geënt en gevaccineerd zoals het hoort, gechipt alles erop en eraan…. een maand later krijgt hij de volgende inentingen…en blijkt hij gezond en speels te zijn.
In tegenstelling wat media deed vermoeden is lee GEEN straatkat, hij werd geboren bij mensen in de buurt, en dan opgenomen in het katten café.

Twee maanden gaan verder, tot corona uitbreekt en ook Peru bereikt.
Er word wereld wijd een lock down aangekondigd en luchthavens sluiten hun deuren .
Selena heeft de keuze , de lock down uitzitten niet wetende hoelang die zal duren of een laatste repatriëring vlucht nemen naar België haar familie, maar wat met lee….moet ze hem achterlaten, niemand wilde hem omdat hij van Belgische meisjes kwam en die hadden corona binnen gebracht in Peru en dat is heel besmettelijk…. dus vraagt Selena advies aan de ambassade die haar groen licht geven om lee mee te nemen, en NEE HIJ IS NIET GESMOKKELD …..lee was een van de vele passagiers in dat vliegtuig op weg naar België…

Voor Europeanen was het niet veilig in Peru.
Je mocht niet op straat komen of je werd gearresteerd. Een man werd gearresteerd wanneer hij gewoon zijn vuilnisbak buiten zette.

Ook in Latijns Amerika werd beschouwd dat Europeanen covid 19 het virus binnen brachten omdat de uitbraak zo hevig was in Italië. Waardoor sommigen uitlatingen gaven op Europeanen.
Vandaar de hoogdringendheid van repatriëringen.

Thuisgekomen geniet Selena van haar schat, tot FAVV ervan hoort dat er een kat vanuit Peru met hondsdolheid meegekomen is…..
Gek genoeg willen ze de volksgezondheid beschermen door lee te laten inslapen maar over de gezondheid van Selena zijn ze nooit bezorgt geweest….terwijl hondsdolheid oftewel rabiës erg besmettelijk en dodelijk is ….toch . Het is enkel besmettelijk van dier naar mens maar niet van mens op mens ….

FAVV gaat de strijd aan om lee te vinden en te doden….want…. ze hebben geen erkende quarantaine plaats. Nee dat willen ze niet want dat zou import alleen maar aanmoedigen, en zo invoer onder de radar niet stimuleren…? …..lang leve de logica dus….oostblok landen mogen hun broodfok komen dumpen, dieren beulen komen weg met een waarschuwing…

Nu word Selena verweten dat ze media geil is….. maar mensen toch …selena heeft al meer dan twee weken niks mogen zeggen, zij heeft nota bene van FAVV zwijgverbod gekregen, gelukkig zijn er duizenden mensen die haar steunen haar advocaat politici en andere bekende ….en de media de pers lust pap van dit verhaal dus gaan zij er gretig op in om veel berichten te publiceren, want dat doet de verkoop stijgen….

Wie slim is neemt geen kat of hond mee uit een risico land, zeggen ze, maar eigenlijk was het de bedoeling dat Selena maanden in Peru zou verblijven en om haar verblijf gezelliger te maken had zij nood aan een huisgenootje is dat niet abnormaal….ze wilde een diertje een gouden mandje geven en had aan alle vereisten voldaan.

Empathie , kennen veel mensen blijkbaar ook niet….katten genoeg in het asiel word geroepen, ja inderdaad, maar als je niet in België verblijft ….en ieder verhaal is uniek en apart.

Wat ik nu eigenlijk wil vertellen is het volgende, als FAVV niet zoveel tam tam hiervan gemaakt had en zijn dictatuur wilde doordrijven was dit een stille dood geweest, als Selena niet had gevochten voor haar kind zoals alle moeders zouden doen, dan was dit een doofpot operatie geweest waar FAVV voor de zoveelste keer mee weg kwam.

Eigenlijk zouden alle dieren vrienden respect moeten betonen voor een jong meisje die zo vecht voor haar kattekind regels of niet , elk levend wezen heeft recht op leven en liefde en genegenheid en vooral respect.

Selena had de gemakkelijke weg kunnen kiezen en lee meegeven aan FAVV en dan een andere kat gaan halen, die kun je overal zomaar krijgen….nee Selena heeft waarden en normen en dat ….dat mis ik bij veel mensen….

Wat je dierbaar is, ervoor vechten , en niet de laffaard uithangen en meelopen met de stroom…
Eergevoel rechtvaardigheid en transparantie. Dat is waar het om gaat.

Als de rechter integer en objectief is, zal zij dat ook begrijpen, dit verhaal is een levensles ook voor Selena . En hier gaan veel dieren in de toekomst baat bij hebben….op kosten van de eigenaar weliswaar, maar wat je dierbaar is, daar heb je iets voor over .

Dat heet liefde….en dat is wat wij nodig hebben, geen haat geen vechtpartijen geen woede geen jaloezie, goh als meer mensen waren als Selena….dan zou het hier een paradijs zijn…

Ik wens Selena en haar Lee veel geluk toe en duim dat vrijdag een geluksdag mag worden, want dit had niet zolang hoeven duren.

Beetje nuchter verstand aub….